Räkna på bolån

Att ta ett bolån är så mycket mer än att du lånar en specifik summa pengar avsedd för ett hus eller bostadsrätt. Innan avtal nåtts och papper skrivits under så måste man som låntagare vara helt på det klara med vad lånet kommer att kosta en. Bostaden man köper är kan man givetvis ha som säkerhet men inte för hela köpesumman, även en kontantinsats eller annan säkerhet är nödvändig. Innan du bestämmer dig så är det bra om du också först jämför bolån från olika banker. Boräntor och andra kostnader bör man också ha koll på vad de kan komma att innebära.

Det kan vara bra att vara medveten om att räntor är något som kan ändras och att man också budgeterar med detta. För att detta ska vara genomförbart är det viktigt att man, när man ska räkna på bolån, har koll på de olika aktörerna och deras erbjudanden.

Med hjälp av Boräntor.se kan du göra en bolånekalkyl som ger ett bra utgångsläge i såväl låneprocessen som i förlängningen när räntor och avbetalningar ska hanteras. Läs även om bolån på Lånapengar.com som är den största webbplatsen om att låna pengar i Sverige.

Räkna på bolån

Räkna på bolån – bättre utgångsläge

Att bara gå till första bästa bank och ansöka om lån i tron om att alla är likadana kan bli ett kostsamt misstag. I synnerhet som man idag inte bara har fler aktörer att vända sig till, information kring detta har aldrig varit mer tillgängligt, något som i högsta grad är till din fördel.

Med hjälp av Boräntor.se kan du se vad de olika aktörernas erbjudanden kan tänkas innebära för just dig och dina bostadsdrömmar. Gör inte en bolånekalkyl – gör flera! Du kommer snart att se vad varje enskild bank och dess regler och ränteerbjudanden kommer att innebära för din ekonomi såväl initialt som i ett längre perspektiv.

Boräntor.se är det effektiva sättet att komma fram till din slutgiltiga bolånekalkyl när det är dags att börja förhandla om lånen och dess räntor och avgifter. Vi ger dig ett bättre utgångsläge!


Vad ska jag tänka på när jag räknar?

När man räknar på sina bolånekalkyler så finns det givetvis en mängd aspekter att ta hänsyn till, dessa ligger såväl hos en själv som hos de banker och andra aktörer som man vill kontakta.

Det som de flesta undrar över först och främst är vilka kostnader man kommer att ha per månad. Vad kommer amorteringarna att ligga på? Vad innebär räntenivåerna i pengar räknat? Hur stor kommer lånedelen att bli? Allt detta påverkas givetvis av vad det är för typ av boende som man har för avsikt att investera i. En villa har delvis helt andra driftkostnader än en sommarstuga. Vid köp av bostadsrätt tillkommer andra kostnader, t.ex. avgifter till bostadsrättsföreningen.

Vi på Boräntor.se hjälper dig att ta fram fakta och siffror som du kan väga mot varandra och komma fram till vilken bolånekalkyl som kommer att vara bäst för dig och ditt blivande boende.


Vad påverkar räntor och övriga kostnader?

En bra bolånekalkyl blir bättre ju mer fakta som man baserat den på. Den som ska låna ut pengarna baserar givetvis sina erbjudanden på olika aspekter hos såväl dig som kund, dina tillgångar och övriga omständigheter, som hos bostaden som du har för avsikt att förvärva.
En sådan aspekt kan vara husets eller bostadsrättens ålder. Föreligger det renoveringsbehov som ska vägas in i lånet? Hur är det med taxeringsvärdet kontra skicket på fastigheten?

Har bostaden värderats av en oberoende inspektör? Att sitta med lånekostnader och räntor som inte visar sig matcha husets omkostnader när det väl är förvärvat är inget man vill utsätta sig för.

Med de fakta du kan ta fram här på Boräntor.se kan du känna dig tryggare i att din bolånekalkyl kommer hålla och att din månadskostnad kommer hållas på en stabil nivå långsiktigt.


Glöm inte bort dig själv

Man får inte glömma bort sin egen del i bolånekalkylen. Vad har jag för utgifter som kan tänkas påverka kostnaderna? Gamla lån? Andra skulder? Hur ser mina omkostnader ut idag?

Räkna på dina inkomster och utgifter över tid och se över ditt behov och möjlighet att minimera utgifterna. Glöm inte att små utgifter kan spela roll i det stora hela. Var noggrann, det lönar sig.


Värdet av Kryptovaluta

Om du har några pengar som du vill investera i något nytt som har stor potential för framtida avkastning, är kryptovalutorna den hetaste platsen för dig. Bitcoin har blivit ett känt namn under det senaste decenniet. Kryptovalutan skapades 2008 och har sedan dess vuxit till ett globalt fenomen. Idag finns det ständigt nya kryptovalutor som dyker upp på marknaden och snabbt får värde. Människor blir mer ivriga att investera i kryptovalutor. Det viktigaste är att se det verkliga värdet som kryptovalutor har att erbjuda. Till exempel, värdet av bitcoin-värdet finns i dess infostruktur och tekniska peer-to-peer elektroniska kontantsystem. Den använder kryptografi för att säkra transaktioner och skapa ett distribuerat nätverk av datorer som kallas gruvarbetare som verifierar transaktioner. Gruvarbetare kan få betalt i bitcoins för sina tjänster.

Idag är en enskild bitcoin för närvarande värd mer än $20k. Om du vill köpa några, kolla in den här guiden om hur du köper bitcoin och bitcoin värde.